Stadin tarhaajat ja hunajafrendit ry:n 10-vuotisjuhlaseminaari järjestetään Karjalatalolla Helsingissä lauantaina 9.10.2021. Seminaari ja kahvitilaisuus ovat ilmaisia kaikille.

10-vuotisjuhlaseminaarin ohjelma

• 13:00 Juhlan avaus, puheenjohtaja Sanna Kängsep
  • 13:05 SML:n tervehdys, Hannu Luukinen, johtokunnan pj
  • 13:15 Stadin tarhaajien perustajajäsen ja pitkäaikainen puheenjohtaja Merja-Riitta Laurila kertoo meille kaupunkitarhauksen historiasta otsikolla Raastuvan penkiltä osaksi Helsingin kaupunkikulttuuria. Stadin tarhaajat ja mesila.fi.
  • 14:15 Kaupunkitarhauksen tulevaisuus, Aapo Reuter. Humblebee Housing Project.
  • 15:00 Kahvitauko ja hunajamaistelu
  • 15:30 EKM-rokotetta mehiläisille kehittänyt tutkijatohtori Dalial Freitag kertoo meille työstään mehiläisten terveyden ja rokotekehittelyn parissa (luennosta jaetaan tiivistelmäkäännös, ja keskustelua tulkataan tarvittaessa).
    Maailman ensimmäinen hyönteisrokote suojaa mehiläisiä taudeilta.
  • 16:30 Kimalaiset jalkapalloilemaan opettanut tutkijatohtori Olli Loukola esittelee meille uusimpia tutkimuksia mesipistiäisten älykkyydestä ja ongelmanratkaisukyvystä. Maailmankuulu kimalaistutkija: Tiedon jakaminen kunniaan.
  • 17:30 Palkitsemiset ja muistamiset. Tilaisuuden päätös, puheenjohtaja Sanna Kängsep.

Iltajuhla

Seminaari päättyy iltajuhlaan, joka alkaa klo 18:00. Illalliskortin hinta on 50€, se maksetaan paikan päällä.

• Tervetuliaismalja
  • Ruokailu (Juhla buffet)
  • Musiikista vastaa haitaristi Joose Ojala, sekä panhuilusti Helena Taskila.

Juhlabuffet’n menu

Alkupalat ja lisukkeet

• Vihreäsalaatti, talon dressing G / L
  • Parsa-savulohisalaatti G / L
  • Rosmariinisuolalla maustettuja paahdettuja kasviksia G / L / V
  • Avokado-katkarapucouscous L
  • Grillattua maissikananrintaa, grillattuja hedelmiä, salviamajoneesia G / L
  • Keitettyä perunaa G / L / V
  • Talon leipää, voita L

Pääruoat

• Melanzane alla parmigiano – italialainen munakoisovuoka jossa on tomaattia, yrttejä, mozzarellaa ja parmesaania G / L / V
  • Paistettua kuhaa, sienimuhennosta L
  • Paahtopaistia, punaviinikastiketta G / L

Jälkiruoka

• Täytekakku (marja-kerma) G / L
  • Kahvi / Haudutettu tee

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on välttämätön myös pelkästään seminaariin osallistuville. Ilmoittautumiset voi tehdä osoitteessa: https://forms.gle/xV99jEmq4jxkDrrdA.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme!

Osoite: Karjalatalo, Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki.