Suomen Mehiläishoitajain Liitto on valinnut Vuoden 2019 mehiläistarhaajiksi Merja-Riitta ja Juha Laurilan.

Sen lisäksi, että heillä on pitkä kokemus ja vankka ammattitaito mehiläistarhaajina ja mehiläisalan tuottajina, he ovat tehneet pitkään arvokasta työtä alan kouluttajina ja etenkin citytarhauksen edistäjinä, mikä on lisännyt koko mehiläisalan tunnettuutta ja arvostusta ja vahvistanut Suomen mehiläisalan ja kotimaisen hunajan myönteistä imagoa. Luovat Laurilat ovat myös kehittäneet ja lanseeranneet markkinoille useita mehiläisalan tuotteita kuten Mesijuoman ja OnnenApila-mehiläisvahavalun.

Merjiksen myönteinen ja rohkea ote ja hyvät suhteet mediaan, ravintola-alaan ja moniin muihin toimijoihin on luonut monenlaisia yhteistyökuvioita muiden alojen toimijoiden kanssa ja tuonut mehiläisalalle lisää näkyvyyttä.

Merjis on ollut Stadin tarhaajien primus motor, hengenluoja ja pääluotsi, joka on yhdessä Jussin kanssa kasvattanut yhdistyksestä Suomen suurimman mehiläistarhaajien yhdistyksen, jonka toiminta on aktiivista, monipuolista ja innostavaa, ja myös yhdistyksen rajat ylittävää.

Stadin tarhaajat on myös panostanut paljon nuorisotyöhön, mikä vankistaa alan tulevaisuudennäkymiä, sekä ollut näkyvästi esillä erilaisilla messuilla ja tapahtumissa tehden siten tärkeää markkinointityötä koko mehiläisalan hyväksi.